FAQ Algemeen

Antwoorden op de meest gestelde algemene vragen


Vraag: 

Verrichten jullie ook klassiek genealogisch onderzoek, om een familiegeschiedenis in kaart te brengen?


Antwoord:

Jazeker! We doen dit wereldwijd, zowel voor Nederlandse als buitenlandse opdrachtgevers. Tot onze specialisatie rekenen wij onderzoek met betrekking tot de Holocaust en Joods onderzoek in het algemeen. Wilt u uw familiegeschiedenis in kaart brengen? Neem gerust contact met ons op!


Tijdens een erfgenamenonderzoek wordt meestal ook een behoorlijk deel van de familie in kaart gebracht. Tegen een kleine vergoeding is het dan mogelijk een kopie van de stamboom te ontvangen. Uiteraard moeten we wel de privacy van in leven zijnde familieleden respecteren, zodat eerst om toestemming wordt gevraagd.


Vraag:

Hoe lang duurt het voordat een onderzoek kan worden afgerond?


Antwoord:

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven; het hangt af van de omstandigheden van het geval. Wilt u dat wij akten voor u opvragen uit het buitenland? Dan kan dit binnen circa 14 dagen al rond zijn. Moet er diepgaand genealogisch onderzoek worden verricht in het buitenland om alle levende afstammelingen van een erfgenaam in kaart te brengen dan kan dat soms wel een aantal maanden tot een (half)jaar duren. Sneller kan natuurlijk ook.


Vraag:

Kan ik jullie ook inhuren om een vermist persoon te zoeken?


Antwoord:

Hoewel wij beschikken over een recherchevergunning (POB 1403), beperken wij ons tot erfrechtelijk genealogisch onderzoek. Natuurlijk komt het wel voor dat een legataris wordt opgespoord in opdracht van een notaris, maar echte vermissingszaken laten we over aan de politie en daarin gespecialiseerde collega's. Kijkt u eens op www.bpob.nl.


Vraag:

Werken jullie alleen voor notarissen en advocaten?


Antwoord:

Naast notarissen en advocaten werken we ook voor executeurs, voor het bank- en verzekeringswezen en voor collega erfrechtelijk genealogen, bijvoorbeeld als zij proberen met rechthebbenden van ongeclaimde tegoeden in contact te komen. Soms claimen wij ook voor particulieren (on)roerend goed(eren) in het buitenland. In die gevallen werken we meestal met een percentage en op basis van no cure, no pay.


Vraag:

Zijn jullie aangesloten bij een beroepsvereniging?


Antwoord:

Wij zijn lid van onder meer de Association of Professional Genealogists (APG), de Nederlandse Vereniging van Rechtskundige Adviseurs (NVRA) (Klaas Zondervan op persoonlijke titel) en de Nederlandse Genealogische Vereniging (NGV). Referenties treft u hier aan. Klaas Zondervan heeft een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bij BlueRisk met een maximale dekking van € 1.000.000,00.

Bel ons op


085-0604243

Meer weten?

Neem contact met ons op.
Ook voor een kennismakingsafspraak of een presentatie over internationaal erfgenamenonderzoek.